امروزه برای موفقیت در هر کسب و کاری شناخت بازار و نیازهای مشتریان از ضرروریات است،  بازارشناسی به بررسی نیازها و تمایلات مشریان همزمان با رفتار رقبا و همین طور بررسی شرایط بازار می‌پردازد. اطلاعاتی که از طریق بازاریابی به دست می‌آید به صاحبین مشاغل این اجازه را می‌دهد که استراتژیک تر عمل کنند.

بازارشناسی با تحلیل بازار و دریافت درک عمیق از مشتریان به صاحبین کسب و کارها این امکان را می‌دهد که محصولات و خدمات خود را بهبود ببخشند و بتوانند بازاریابی هدفمندانه تری را دنبال کنند. روشهای مختلف جمع آوری اطلاعات در بازارشناسی عبارتند از تحقیقات کیفی و کمی، نظرسنجی های آنلاین، مصاحبه های تلفنی و … استفاده از این روش ها اطلاعات مفیدی را در اختیار شرکت ها و سازمان ها می‌گذارد و آنها را در تصمیم گیری های هدفمندانه تر کمک می‌کند.

تحلیل داده ها از قسمت های اساسی در بازارشناسی است. در واقع با جمع آوری وتحلیل داده های مربوط به بازار می‌توان رفتار مشتریان ،الگوها و روندهای بازار را پیش بینی کرد. پیش بینی رویکردها می‌تواند به اتخاذ راهبردهای مناسب برای رشد و توسعه کسب و کارها بیانجامد.

تجزیه و تحلیل بازار

داشتن برنامه تجاری موفق نیازمند آشنایی دقیق با روش های بازار شناسی برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از بازار است. اساس توسعه استراتژی بازاریابی استفاده از نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل بازار است.

با تجزیه و تحلیل بازار می‌توانید، حقایق لازم برای تحقق بخشیدن به ایده های خود را بیابید و بر اساس آن یک برنامه تجاری کامل و موثر ارائه دهید. اگر تجزیه و تحلیل شما درست باشد، در مراحل اولیه تحلیل بازار می‌توانید پتانسیل بازار را تشخیص دهید و از تصمیم گیرهای اشتباه جلوگیری کنید. می‌توانید همان ابتدای کار خلاء ها  را شناسایی کنید و به موقع آن‌ها را جبران کنید.

با تجزیه و تحلیل بازار می‌توانید محصولات فعلی موجود در بازار را شناسایی کنید و سد ورود به بازار را بشناسید و میزان استقبال از محصول جدید را تخمین بزنید.

روش‌های بازارسازی

بازارسازی به استفاده از استراتژیهای حاصل از تحلیل داده های بازارشناسی می‌گونید که به شما کمک می‌کنند سهم بیشتری از بازار کسب کنید، بدین منظور لازم است به عناصری که در ادامه به آنها اشاره می‌شود توجه لازم را داشته باشید:

  • محصول: باید به محصولی که می‌خواهید به بازار وارد کنید از لحاظ بسته بندی، کیفیت، نام تجاری و سایر عوامل … توجه کافی داشته باشید.
  • قیمت: باید به قیمتی که برای محصولات خود مشخص می‌کنید توجه کنید. این قیمت لازم است با ارزش محصول، بازار هدف و همینطور استراتژی بازاریابی شما هماهنگ باشد.
  • تبلیغات: باید تمام روشهای تبلغاتبی برای محصول خود را بشناسید. این موارد شامل تبلغات تلوزیونی، تبلیغات آنلاین و سایر رویدادهای تبلیغی می‌باشد
  • مکان: باید مکان های توزیع محصول یا خدمت خود را شناسایی کنید. مکانهایی نظیر شبکه های توزیع ، انبارها، فروشگاهها و هر مکان دیگری که ممکن است بتوانید در آنجا محصول خود را به مشتریان عرضه کنید.

تعیین بازار هدف

تعیین بازار هدف در بازارشناسی به این معناست که شما گروه خاصی از مشتریان یا بازار خاصی را که شرکت به آن ‌ها محصول یا خدمات خود را ارائه می‌دهد انتخاب کنید. انتخاب بازار هدف بر اساس ویژگی های گروه خاصی از مشتریان، نیازها و ترجیحات آن‌ها و همچنین براساس منابع و قابلیت های شرکت انجام می‌گیرد.

انتخاب بازار هدف به شرکت کمک می‌کند که براساس گروه یا بازار انتخاب شده استراتژی خود را بازبینی یا بهینه سازی کند و به نتایج مطلوب خود دست یابد.

تحلیل رقبا در بازارشناسی

تحلیل رقبا در بازارشناسی به معنای بررسی و ارزیابی نقاط ضعف و قوت  رقبای موجود و بالقوه  در بازار است که امکان شناسایی فرصت ها و تهدید ها را فراهم می‌کند. این امر به معنای جمع‌آوری اطلاعات در مورد رقبا، تحلیل استراتژی‌های آن‌ها، الگوهای آن‌ها،  محصولات یا خدمات آن‌ها، قیمت‌گذاری، تبلیغات و روش‌های توزیع آن‌ها می‌شود. این تحلیل به کسب و کارها کمک می‌کند تا بهترین استراتژی‌ها و رویکردهای بازاریابی خود را بر اساس این داده ها تعیین کرده و از رقبا پیشی بگیرند.

باید به این نکته توجه کنید که شناخت رقبا به تنهایی کمکی به شما نمی‌رساند؛ بلکه شما باید توانایی استفاده از اطلاعات و منابع داده‌ای را داشته باشید و با ابزارهای تحلیل آشنایی کافی داشته باشید. برخی از این ابزارها عبارتند از : الکسا Alexa یا ابزار نظارت بر ترافیک، SE Ranking یا ابزار نظارت بر SERP و Monitor Backlinks  یا ابزار نظارت بر بک لینک.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید

keyboard_arrow_up